maandag 2 januari 2017

Sinterklaas is in het land!

In december komt Sinterklaas langs alle huizen met wat lekkers en een zak vol pakjes! In de klas maakte we een tekening om op te sturen naar het huis van Sinterklaas...

Als iedereen klaar was schreef de juf er een persoonlijke boodschap bij.


Die brieven komen natuurlijk niet zomaar bij Sinterklaas. Samen met de vriendjes van 3KK gingen we op zoek naar een postbus in Stokkel.Gevonden! Maar de postbus stond veel te hoog voor ons... Gelukkig kon juf Karen ons helpen!


Natuurlijk moest er ook gewerkt worden.
Maar er was ook tijd om te spelen... 
We leerde dit jaar over de spiekpietjes. Kleine zwarte pieten die Sinterklaas naar alle klassen en huizen stuurt om te kijken of iedereen wel flink is. Spiekpietjes kunnen we bijna nooit zien want ze verstoppen zich altijd heel erg goed. Maar soms, na lang zoeken, zaten ze plots op kasten, in de gang, tussen onze speelgoeddozen,...


Of verstopt achter versiering boven in onze klassen...

Een week voor Sinterklaas naar onze school kwam kregen we een filmpje van foppiet. Zwarte piet had de kleren van Sinterklaas verstopt! Foei! Elke klas kreeg een briefje met een tip. Wat en waar we moesten zoeken was voor ons een raadsel. Dus we moesten eerst goed nadenken.


 We kwamen terecht in de containerklas bij meester Pedro...

Daar hing hij dan... De rode mantel van Sinterklaas. Met een briefje vol vuile vingers. Van wie zou dat zijn?Geen opmerkingen:

Een reactie posten